organisatie

BOOKS 4 LIFE

De eerste Books 4 Life winkel is in 2005 opgericht in Tilburg. Via universiteiten heeft het concept zich verspreid over Nederland. Ondertussen zijn er naast Tilburg ook winkels in Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Nijmegen en Utrecht. 

In 2010 is de eerste internationale vestiging geopend in Graz, Oostenrijk. De tweede winkel opende in 2012 in Wenen, Oostenrijk.

Iedere vestiging in Nederland is ondergebracht in een aparte stichting. Zo kan elke stichting zich optimaal richten op het lokale vraag en aanbod. Het streven is om de noodzakelijke en onvermijdelijke kosten zo laag te houden dat 90% van de verkoopopbrengst kan worden uitgekeerd aan goede doelen.

Books 4 Life heeft geen personeel in dienst, maar wordt geheel gerund door vrijwilligers. Of zij nu in de winkel een dienst draaien of zitting nemen in het bestuur. 

Books 4 Life Nederland

Books 4 Life Nederland is de overkoepelende stichting die de formule bewaakt, de contacten met goede doelen organisatie en andere stakeholders onderhoudt, en zorgt voor uitwisseling tussen de verschillende winkels. Ook produceert zij jaarlijks een sociaal jaarverslag. 

Books 4 Life Groningen

Books 4 Life Groningen is opgericht in 2010. Begonnen als een in-store shop bij JoHo om vervolgens verder te gaan met een eigen winkel in de Rivierenbuurt. Momenteel zijn wij al enkele jaren gevestigd in het Winkelcentrum Paddepoel. Sinds oktober 2021 zijn wij terug verhuisd naar Dierenriemstraat 144. Mocht je in de buurt zijn, kom gerust een keertje langs. 

Onze kernwaarden

Bevordering van mensenrechten

Wij steunen goede doelen die zich inzetten voor de bevordering van mensenrechten.

Bestrijding van armoede

Wij steunen goede doelen die zich inzetten voor de bestrijding van armoede.

Stimuleren van duurzaamheid

Wij stimuleren duurzaamheid door tweedhands boeken in te zamelen en tegen een eerlijke, betaalbare prijs te verkopen.

Maatschappelijke betrokkenheid

Wij zijn maatschappelijk betrokken door laagdrempelig, veelzijdig en gezellig vrijwilligerswerk te bieden aan mensen van alle leeftijden en achtergronden.