AANMELDEN GOEDE DOELEN

Wij zijn opzoek naar kleinschalige goede doelen!

Ben jij betrokken bij een kleinschalig goed doel of en jij iemand? Wellicht komt dit doel dan in aanmerking voor een mooi bedrag van Books 4 Life Groningen.

Elk jaar doneren wij 50% van het opgehaalde bedrag aan wisselende kleinschalige doelen. De overige 50% gaat naar Amnesty International en Oxfam Novib. 

Er zijn wel enkele eisen om in aanmerking te komen en er is een selectieprocedure. Meer informatie hierover kun je onderstaand vinden.

 

Aan welke eisen moet het goede doel aan voldoen?

Als je een goed doel wilt aanmelden dan moet je dus aan meerdere eisen voldoen om kans te maken op een donatie. De eerste voorwaarde is dat de stichting kleinschalig is. Wij hanteren hierbij de grens van €500.000 aan jaarlijkse inkomsten. Ten tweede moet de stichting over een ANBI status beschikken. Dit kun je controleren bij de Belastingdienst via deze link. Ten derde moet het jaarverslag van het afgelopen jaar beschikbaar zijn.  Tot slot moet het project en/of doel aansluiten op onze eigen doelstellingen. Dit zijn het bevorderen van mensenrechten en het bestrijden van armoede.

Het aanmeldingsformulier