AANMELDEN GOEDE DOELEN

Wij zijn opzoek naar kleinschalige goede doelen!

Ben jij betrokken bij een kleinschalig goed doel of en jij iemand? Wellicht komt dit doel dan in aanmerking voor een mooi bedrag van Books 4 Life Groningen.

Elk jaar doneren wij 50% van het opgehaalde bedrag aan wisselende kleinschalige doelen. De overige 50% gaat naar Amnesty International en Oxfam Novib. 

Er zijn wel enkele eisen om in aanmerking te komen en er is een selectieprocedure. Meer informatie hierover kun je onderstaand vinden.

 

Aan welke eisen moet het goede doel aan voldoen?

Als je een goed doel wilt aanmelden dan moet je dus aan meerdere eisen voldoen om kans te maken op een donatie. De eerste voorwaarde is dat de stichting kleinschalig is. Wij hanteren hierbij de grens van €500.000 aan jaarlijkse inkomsten. Ten tweede moet de stichting over een ANBI status beschikken. Dit kun je controleren bij de Belastingdienst via deze link. Ten derde moet het jaarverslag van het afgelopen jaar beschikbaar zijn.  Tot slot moet het project en/of doel aansluiten op onze eigen doelstellingen. Dit zijn het bevorderen van mensenrechten en het bestrijden van armoede.

Het aanmeldings- & donatietraject

januari 1, 2021

Startdatum aanmelden (2022)

januari 1, 2021

Startdatum aanmelden (2022)

november 30, 2021

Sluitingsdatum aanmelden (2022)

Aanmeldingen tussen 30 november en 31 december worden niet in behandeling worden genomen. Wij willen je daarom vragen om tot 1 januari te wachten.

december 1, 2021

Controle aanmeldingen (2022)

december 19, 2021

Bekendmaking geselecteerde doelen - 1e ronde (2022)

Dit betreft de voorselectie van het bestuur. Hierbij moeten de goede doelen voldoen aan alle eisen. Ook moet alle gevraagde documentatie en informatie aangeleverd zijn.

januari 1, 2022

Startdatum aanmelden (2023)

januari 1, 2022

Bekendmaking geselecteerde doelen - 2e ronde (2022)

Wanneer er meer dan vier doelen over zijn, dan vindt er nog een tweede voorselectie plaats. Deze tweede voorselectie wordt bepaald door de vrijwilligers.

februari 1, 2022

Startdatum stemming (2022)

Vrijwilligers, klanten en belanghebbende kunnen vanaf deze datum stemmen op zijn of haar favoriete doel.
Op deze manier proberen wij iedereen te informeren over de goede doelen.

februari 21, 2022

Einddatum stemming (2022)

Vrijwilligers, klanten en belanghebbende kunnen vanaf deze datum stemmen op zijn of haar favoriete doel.
Op deze manier proberen wij iedereen te informeren over de goede doelen.

februari 28, 2022

Bekendmaking uitslag stemmingsronde (2022)

Wanneer er vier doelen zijn geselecteerd door het bestuur en/of de vrijwilligers, dan mogen klanten, vrijwilligers en andere belanghebbende stemmen op de goede doelen. Met deze stemming kunnen goede doelen een iets hoger bedrag ophalen als zij eerste of tweede worden.